Laatste nieuws

 • 02-04-2020

  Wijzelf & WeHelpen: samen meer voor elkaar

  Stichting Wijzelf en Coöperatie WeHelpen bundelen per 1 april 2020 de krachten in een nieuwe sociale onderneming. Om een gezamenlijk platform te bieden aan iedereen met een ondersteuningsvraag en iedereen die ertoe wil doen - vrijwilligers en betaalde krachten. Veilige digitale infrastructuur voor partijen met een sociale missie. Partijen die een actieve bijdrage willen leveren aan tijdige en adequate diensten voor mensen die wat ondersteuning kunnen gebruiken. Deze nieuwe sociale onderneming draagt zo actief bij aan een maatschappelijke beweging. Gemeenten en ledenverenigingen kiezen bewust voor deze koers. Espria Ledenvereniging is de motor geweest achter deze combinatie.

  Wijzelf wil technische facilitator zijn voor iedereen die ondersteuning kan gebruiken en iedereen die iets voor een ander wil betekenen. Door het eenvoudig te maken om samen dingen te doen. Door je de oplossing dichtbij te laten vinden. Door jou te verbinden met andere mensen uit jouw buurt. Hiermee helpen we om het leven zinvol te houden.

  Technologie met een hart

  Om deze doelen te realiseren, is betrouwbare en veilige platformtechnologie nodig. Platforms zijn een krachtige manier om vraag en aanbod bij elkaar te brengen. Maar niet elk platform is geschikt. Wijzelf vindt dat een platform jou in je kracht moet zetten. Wijzelf vindt dat een platform geen verborgen agenda mag hebben met jouw data. En Wijzelf gelooft in open samenwerking. Deze waarden liggen vast in het ethisch manifest.

  Wijzelf neemt het voortouw door zelf ‘technologie met een hart’ beschikbaar te stellen aan organisaties die sociale impact nastreven op het gebied van zorg en welzijn. Organisaties die het verschil willen maken in de samenleving en die het ethisch manifest omarmen, zijn welkom. Gebruik van Wijzelf-technologie is geen voorwaarde; aansluiten met een eigen platform of app kan ook. Wijzelf zoekt synergievoordelen: onderdelen hergebruiken en krachten bundelen, om daarmee een zo groot mogelijke gezamenlijke impact te realiseren.

  Elkaar helpen is vanzelfsprekend

  WeHelpen wil het vanzelfsprekend maken dat je elkaar helpt. Omdat niet elk mens in een kwetsbare situatie een sociaal netwerk om zich heen heeft dat langer zelfstandig blijven, mogelijk maakt. Sinds 2012 zet WeHelpen zich in om vanuit een coöperatieve gedachte (groeien door samen te werken), krachtige infrastructuur te bouwen waarmee mensen elkaar kunnen vinden. WeHelpen is zelf een platform en biedt onder andere de slimme app ‘Whapp’.

  Wijzelf en WeHelpen hebben elkaar gevonden. In de vurige wens om maatschappelijk relevant te zijn: mensen te ondersteunen die elkaar willen helpen. En in het besef dat hier veel samenwerking voor nodig is. Ook op het gebied van verantwoorde en duurzame technologie. Vanaf vandaag zetten Wijzelf en WeHelpen zich samen in om meer maatschappelijke impact te maken met veilige infrastructuur en de kracht van samenwerking met sociale partners.

  Ledenverenigingen maken de combinatie

  De combinatie Wijzelf-WeHelpen bedient al een aantal partijen in het sociaal domein overal in het land. Espria Ledenvereniging neemt, samen met Omring, het voortouw als partner bij de doorontwikkeling. Deze partijen willen vitale leefgemeenschappen creëren en daar digitale ondersteuning bij bieden vanuit een sociaal gedachtegoed. Hiermee bieden zij waarde aan honderdduizenden mensen in Nederland. Met de kracht van samen: van de leden onderling én van verschillende ledenverenigingen bij elkaar.

  Ledenverenigingen komen bij mensen achter de voordeur, signaleren hulpvragen en individuele wensen, kunnen activeren, en vraag en aanbod bij elkaar brengen: aanbod van informele hulp én betaalde diensten bij elkaar. Ledenverenigingen hebben eigen communicatiemiddelen, servicecentra en consulenten aan huis. Met hun diepe kennis van de ondersteuningsbehoeftes van mensen plus de betrouwbare technologie van Wijzelf en WeHelpen als hulpmiddel, kunnen zij als geen ander iets voor de maatschappij betekenen. Inclusief zorgmedewerkers die het nu zwaar hebben.

  Samen meer voor elkaar, tijdens én na corona

  De coronacrisis maakt het belang van dit soort samenwerking duidelijker dan ooit. Bij Wijzelf en WeHelpen leefde dit besef al eerder. De samensmelting was dan ook al geruime tijd in de maak. Vanuit de gedeelde visie dat non-concurrentiële basisinfrastructuur waar iedere inwoner van Nederland veilig gebruik van kan maken, de manier is om maatschappelijke uitdagingen aan te gaan.

  Wij roepen iedereen op die hulp organiseert - tijdens corona en daarna - om de krachten te bundelen.

  Meer informatie?

   

  Stichting Wijzelf | Coöperatie WeHelpen | Espria Ledenvereniging | Omring

   

  Lees meer
 • 28-11-2019

  Heel Nederland en focusgemeenten

  Binnenkort is het vernieuwde Wijzelf in heel Nederland beschikbaar. 

  Daarnaast werken we met enkele focusgemeenten om snel meer te leren van gebruikers en lokale partners. Zodat we systeem en aanpak verder kunnen optimaliseren.

  Onze eerste focusgemeenten:

  • Midden-Drenthe
  • Alkmaar

   

  Laat het ons weten als je vragen hebt over deze focusgemeenten, of andere wilt voordragen.

   

   

  Lees meer
 • 03-10-2019

  Meer gebruikersgemak

  We maken mooie stappen om gebruik van Wijzelf nog prettiger te maken. De vormgeving is aangepast en allerlei vereenvoudigingen zijn doorgevoerd. Momenteel wordt gewerkt aan vernieuwing van de betaalfuncties.

  Voor nog meer gebruikersgemak worden koppelingen met diverse andere systemen voorbereid. Zo krijgen gebruikers de mogelijkheid om eenvoudig verschillende toepassingen te gebruiken, zonder noodzaak van nieuwe inlog. Denk bijvoorbeeld aan integratie met een buurtapp of met een MijnOmgeving bij een ledenvereniging.

  Lees meer
Oudere nieuwsberichten

Laatste nieuws

 • Wijzelf & WeHelpen: samen meer voor elkaar

  Stichting Wijzelf en Coöperatie WeHelpen bundelen per 1 april 2020 de krachten in een nieuwe sociale onderneming. Om een gezamenlijk platform …

  Lees meer
 • Heel Nederland en focusgemeenten

  Binnenkort is het vernieuwde Wijzelf in heel Nederland beschikbaar.  Daarnaast werken we met enkele focusgemeenten om snel meer te leren van …

  Lees meer
 • Meer gebruikersgemak

  We maken mooie stappen om gebruik van Wijzelf nog prettiger te maken. De vormgeving is aangepast en allerlei vereenvoudigingen zijn doorgevoerd. …

  Lees meer
Toon meer nieuws

Wijzelf eventkalender

maart - NL
#coronahulp